Uppdrag och värderingar

Uppdrag

Vårt uppdrag är att bidra till att förbättra människors hälsa och välbefinnande genom att tillhandahålla växtbaserade läkemedel av högsta kvalitet.

Värden

Våra kärnvärden livskvalitet, samarbete och förtroende säkerställer ett framgångsrikt och pålitligt förhållande till våra intressenter, och ligger till grund för vår strategi och framgång. Värdena genomtränger våra mål, våra produkter och vårt sätt att arbeta.

Syn

Vår vision är att bli ledande leverantör av högkvalitativa växtbaserade läkemedel på den nordiska marknaden genom att:

  • Förbättra livet hos våra kunder
  • Skapa tillit och tillförlitlighet med våra intressenter
  • Körkvalitet, säkerhet och effekt
  • Innovation och ny teknik
  • Passion, energi och vård för individen

Ledningsgrupp

Florealis ledningsgrupp består av personer med varierad bakgrund som alla delar en gemensam passion för ökad professionalism och kvalitet inom växtbaserade läkemedelsindustrin.

Lagets erfarenhet inom läkemedels- och medicinindustrin täcker de flesta aspekter av processen att föra produkten från labbet till marknaden.

Staff image

Kolbrún Hrafnkelsdóttir

Verkställande direktör

M.Sc. Pharmacy & MBA

Kolbrún har en solid bakgrund inom läkemedelsindustrin och har en omfattande kunskap om läkemedelsutveckling. Hennes erfarenhet av affärsstrategi och internationell affärsutveckling är en viktig del av hennes bidrag till laget. Hon anser att viktiga framgångsfaktorer i verksamheten är tydliga mål, bra planering och effektivt teamarbete.

Staff image

Karl Guðmundsson

VD för försäljning och marknadsföring

B.Sc. Sjukgymnastik & MBA

Karl har stor erfarenhet av försäljning, marknadsföring, produktledning och varumärkesbyggnad inom det medicinska området. Under senare år har han varit verkställande inom internationella medicintekniska företag som Ossur, Biomet och Ekso Bionics. Karl har lett flera framgångsrika insatser för att ta fram ny medicinsk teknik och produkter på marknaderna, både i Europa och USA.

Staff image

Elsa Steinunn Halldórsdóttir

VD of Forskning och utveckling

Ph.D. Pharmacy

Elsa har en mästare grade i farmaci och doktorsexamen grad i naturproduktkemi från Islands universitet. Hon har erfarenhet från både akademin och läkemedelsindustrin. Innan hon började med Florealis arbetade hon i forsknings- och utvecklingsavdelningen i Actavis som klinisk forskare, med tidigare erfarenhet som projektledare och stabilitetsvetenskapsman.

Staff image

Ásta Rut Jónasdóttir

RA Specialist

M.Sc. Strategic Management

Ásta har en magisterexamen i strategisk ledning från Islands universitet. Hon var hos Actavis i 8 år och har lång erfarenhet av samarbete med myndigheter och stark bakgrund i läkemedelsförfaranden.

Staff image

Louise Sävström

Nordic Business Lead

IHM Marketing & Business Economics

Louise har över tjugo års försäljning och marknadserfarenhet på den nordiska läkemedelsmarknaden samt kategorihantering i apotekskedjor.

Styrelse

Vår styrelse har tre erfarna veteraner inom läkemedels-, biotech- och satsningsindustrin.

Guðbjörg Edda Eggertsdóttir – Ordförande

Fru Eggertsdóttir är en erfaren verkställande inom läkemedel som tjänstgjorde i Actaviss verkställande lag i årtionden och är nu i styrelsen för flera sjukvårds- och läkemedelsföretag.

Hjörleifur Pálsson – Styrelseledamot

Herr Pálsson är en CPA och var CFO i Ossur i 12 år. Han är för närvarande i styrelsen för ett annat läkemedelsbolag samt investeringsfonder.

Skúli Valberg Ólafsson – Styrelseledamot

Herr Ólafsson är verkställande direktör och grundare av Arcticus.vc. Han har varit involverad i utveckling och finansiering av innovationsföretag i mer än 20 år.