Vision och värdegrund

Vision

Livskvalitet

Florealis erbjuder växtbaserade läkemedel och produkter för personer som kräver kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet i sin strävan efter förbättrad hälsa. För naturlig symtomlindring av milda vanliga sjukdomstillstånd.

Utveckling

Vi bygger och utvecklar vår verksamhet på innovation, pålitligt varumärke och högkvalitativa produkter. Vi agerar ansvarsfullt mot både människor och natur.

Förtroende

Vi bygger ett nordiskt varumärke som står för förtroende, pålitlighet och kvalitet. Vår förhoppning är att våra kunder och samarbetspartners ska känna förtroende för vårt varumärke och sprida Florealis budskap vidare.

Värdegrund

Livskvalitet, förtroende och samarbete är våra kärnvärden. De är drivkraften i våra samarbeten med kunder och intressenter och ligger till grund för vår strategi och framgång. Värdena är basen för våra mål, våra produkter och vårt sätt att arbeta.

Livskvalitet – Förtroende – Samarbete

Harpatinum

Ledningsgrupp

Florealis ledningsgrupp består av personer med varierad bakgrund som alla delar en gemensam passion för ökad professionalism och kvalitet inom växtbaserade läkemedelsindustrin.

Teamet erfarenhet inom läkemedels- och medicinindustrin täcker de flesta aspekter av processen att föra produkten från labbet till marknaden.

Staff image

Kolbrún Hrafnkelsdóttir

Verkställande direktör

M.Sc. Pharmacy & MBA

Kolbrún har en solid bakgrund inom läkemedelsindustrin och har en omfattande kunskap om läkemedelsutveckling. Hennes erfarenhet av affärsstrategi och internationell affärsutveckling är en viktig del av hennes bidrag till laget. Hon anser att viktiga framgångsfaktorer i verksamheten är tydliga mål, bra planering och effektivt teamarbete.

Staff image

Teitur Þór Ingvarsson

Ekonomichef

M.Sc Corporate Finance & Certified Stockbroker

Teitur är en erfaren finansekonom med bakgrund inom företagsfinansiering, investment banking och redovisning. Innan han började på Florealis arbetade han för Arion bank, Icebank och Deloitte.

Staff image

Ólöf Þórhallsdóttir

VD för försäljning och marknadsföring

M.Sc. Pharmacy & MBA kandidat

Ólöf har en gedigen erfarenhet av försäljning, marknadsföring och företagsledning inom läkemedelsindustrin. Hon har många års erfarenhet inom Actavis, främst i Island och Norden.

Staff image

Sandra Mjöll Jónsdóttir-Buch

Produckt-och marknadschef

Ph.D. Biomedical Sciences

Sandra Mjöll är innovationsinriktad med doktorsexamen i biomedicinsk vetenskap. Innan hon började på Florealis var hon en av grundarna till ett bioteknikföretag som hon sedan drev under flertalet år. Hennes erfarenhet av att kombinera vetenskap och företagande ger henne en unik kompetens och en bra inblick i produktens livscykel.

Staff image

Elsa Steinunn Halldórsdóttir

VD of Forskning och utveckling

M.Sc. Pharmacy & Ph.D. Pharmacy

Elsa har erfarenhet från både den akademiska världen och läkemedelsindustrin. Innan hon började på Florealis arbetade hon på forsknings- och utvecklingsavdelningen på Actavis som klinisk forskare och innan dess som projektledare och stabilitetsvetenskapsman.

Staff image

Margrét Bessadóttir

Kvalitetsansvarig

M. Sc. Pharmacy & Ph.D. Biomedical Sciences

Margrét har i sin tidigare roll som Kvalitetsansvarig på Actavis fått värdefull erfarenhet inom läkemedelsindustrin. Under de senaste åren har Margrét varit en del av det akademiska fältet, både som forskare och forskningschef vid Hälsohögskolan på Islands universitet.

Staff image

Louise Sävström

Nordic Business Lead

Diplomerad Marknadsekonom samt Leg sjuksköterska

Louise har en lång och värdefull försäljning och marknadsförings erfarenhet från den nordiska läkemedelsindustrin, såsom roller som KAM, Produktchef och Försäljningschef. Efter avregleringen 2019 var Louise med i uppstarten av Apotek1 som Affärschef för Rx. Louise är även legitimerad sjuksköterska och har erfaren från akut och intensivvårdsarbete.

Staff image

Petra Wendelin

Marknadkommunikatör

Kandidatexamen i kostekonomi

Petra har gedigen erfarenhet av marknadsföring och kommunikation från tiden som produktchef för Sverige och Norge inom den internationella koncernen L’Oréal samt från sina år på ett startup och entreprenörsföretag. Denna kombination ger en perfekt plattform i arbetet som marknadskommunikatör inom Florealis.

Styrelse

Vår styrelse har fem erfarna veteraner inom läkemedels-, biotech- och satsningsindustrin.

Guðbjörg Edda Eggertsdóttir

Ordförande

Fru Eggertsdóttir är en erfaren verkställande inom läkemedel som tjänstgjorde i Actaviss verkställande lag i årtionden och är nu i styrelsen för flera sjukvårds- och läkemedelsföretag.

Finnur Oddsson

Henriette Nielsen

Huld Magnúsdóttir

Linda Björk Magnúsdóttir