Jag får ofta torr hud och ibland känns det som att jag även har torr hud på min snippa. Det kliar och svider ibland. Är det möjligt att få torr hud på snippan och vad kan man göra åt det?

 

Ja, det är möjligt att ha torr hud i området runtomkring slidan, även om det ofta är lite annorlunda än en vanlig torr hud.  Slemhinnan ska vanligtvis vara något fuktig vid beröring men när fukten är låg och slemhinnan torkar kan det orsaka obehag. Till exempel är det ganska vanligt att uppleva torrhet eller obehag runt slidan särskilt hos kvinnor som har skadat området vid förlossning, vilket har bildat ärrvävnad i området. Torrhet och irritation kan också uppstå efter friktion med underkläder, användning av toalettpapper eller liknande. Det är bäst att vara uppmärksam på hygienen och ha mjuka underkläder medan huden återhämtar sig. Det är också möjligt att applicera ett fuktgivande skum som är avsett för underlivsområdet för att lindra obehaget.

Rosonia-skum är ett fuktgivande, mjukt och svalkande skum som används för vanliga obehag och milda könsinfektioner. Skummet är mycket lämpligt för torr och öm hud och minskar snabbt torrhet och irritation.

Skummet kommer i en snygg flaska som skakas väl före användning. Sedan appliceras skummet på snippan och området runtomkring efter behov. Det finns en omedelbar svalkande effekt som lugnar huden och minskar klådan. Om huden är mycket känslig kan skummet först ge en liten brännande känsla men det ska vara övergående.

Om slidan är torr, är det lämpligt att använda Smaronia vaginal gel för att minska torrheten och återbygga en frisk slemhinna.