Jag har precis inlett ett förhållande med en fantastisk kille och vi har mycket sex. Jag får ofta en brännande känsla i snippan efteråt. Jag har inte upplevt detta tidigare, är det normalt?

 

Det är ganska vanligt att kvinnor upplever sveda i slidan efter att ha haft sex och orsakerna kan vara olika, t.ex. irritation från sperma, kondomer eller andra ämnen. Det är normalt att känna sig öm i underlivet när man har mycket sex, speciellt om aktiviteten ökar mycket. Om du har oskyddat sex kan sperma orsaka irritation i slidan. Det beror på att det är en stor skillnad mellan surhetsgraden i slidan och sperman. Denna skillnad i pH kan orsaka det obehag och den sveda som du beskriver. Anledningen är att det finns en förändring i bakteriefloran i slidan som ökar risken för milda infektioner, sveda och klåda.

Om obehaget fortsätter irritera dig kan du prova att använda vaginalkapslarna Rosonia VagiCaps i några dagar. Rosonia kapslar förs in i slidan för att minska obehaget, främja en hälsosam bakterieflora i underlivet och minska milda infektioner. De bygger friska slemhinnor och minskar snabbt den brännande känlsan.

Rosonia VagiCaps kapslar är lämpliga att använda så snart du upplever obehag t.ex. efter blödning, efter behandling för svampinfektion eller på grund av irritation orsakat av sperma. Det räcker att föra in en kapsel i slidan innan du lägger dig i några dagar för att komma över obehaget.

Det är också bra att kombinera med att applicera Rosonia-skummet på de yttre delarna av könsorganet om klåda eller sveda märks även där. Rosonia-skum är ett fuktgivande, mjukt och svalkande skum som används för vanliga obehag och milda könsinfektioner. Skummet är extremt läkande och främjar en frisk hud.