Jag får svampinfektion mycket ofta när jag går igenom blödningar och tycker det är mycket tröttsamt. Är det normalt eller vad kan jag göra för att minska det?

 

Det är mycket vanligt att bli öm i underlivet i samband med blödningar, och sveda eller klåda kan då utvecklas, dock behöver inte dessa obehag alltid vara en svampinfektion. Hos vissa kvinnor förändras bakteriefloran i slidan när de börjar blöda. Detta beror på att surheten i slidan och surhetsgraden i menstruationsblodet inte är densamma eftersom det påverkar bakteriefloran. Detta kan orsaka obehag som brännande känsla, klåda, rodnad och inflammation under och strax efter blödning. Sanitetsbindor och menstruationsblod som ligger runt området kan också vara irriterande för huden. Speciella vaginalkapslar kan användas för att främja hälsosam vaginal bakterieflora och minska risken för obehag.

När bakteriefloran störs t.ex. på grund av blödning är det mer sannolikt att få en svampinfektion, och den bör behandlas med lämplig medicinering. Det är vanligt att huden på och runt slidan fortfarande är känslig när svampinfektionen är borta och det är viktigt för huden att den återhämtar sig helt, och man bör därför hålla extra koll på området även efter att behandlingen avslutats. Frisk och hel hud är det bästa skyddet mot infektioner.

Är du benägen att få vaginala obehag i samband med menstruation kan du prova att använda Rosonia VagiCaps vaginalkapslar för att förhindra dessa obehag. Kapslarna används för att snabbt minska vanliga obehag, stödja en hälsosam vaginal bakterieflora och minska milda infektioner

 

 

 

Det är en även en bra idé att använda kapslarna i kombination med Rosonia-skum som appliceras på det yttre området om även det har blivit ömt och irriterat.