Hur fungerar Smaronia?

Smaronia är en naturlig gel för slidan som erkänts som ett läkemedel. Gelen innehåller hyaluronsyra som ger återfuktning, och rödklöver som främjar en tjockare slemhinna och ökar dess elasticitet. Gelen innehåller dessutom ett unikt komplex som bildar en skyddande barriär för att bevara slemhinnans naturliga fuktbalans samt ge skydd mot irritationer och mikroorganismer. Smaronia skapar bästa förutsättningarna för slemhinnans självläkning samt att återställa och bibehålla slidans hälsa.

Vad betyder det för en produkt att ha erkänd effekt?

När en produkt har genomgått många tester och resultaten från kliniska prövningar visar att det är en effektiv behandling, då talas det om en erkänd effekt. Kliniska prövningar har visat att Smaronia är en effektiv behandling för vaginal torrhet, sveda och sår orsakade av tunnare och/eller torra slemhinnor, vilket kan göra de mer mottagliga för miljöirriterande, patogener och öka förekomsten av vaginala infektioner.

När upplever kvinnor vaginal torrhet eller slemhinneatrofi?

Vaginal torrhet är vanligtvis inte ett påtagligt problem, men kan vara den bakomliggande orsaken till mer frekventa infektioner och vaginala obehag. Slemhinnekrympning och torrhet är både en bieffekt av klimakteriet och amning, men kan också vara en bieffekt av många läkemedel som få kvinnor är medvetna om.

Kvinnor som får frekventa svampinfektioner eller andra vaginala obehag såsom klåda, sveda eller smärta under samlag vilket kan leda till vaginal torrhet, utan att kvinnorna känner till det. Det är därför viktigt att arbeta med roten till problemet, dvs. att stärka slemhinnan i slidan och därmed förhindra återkommande infektioner. Smaronia främjar idealiska förhållanden för slemhinnan att återuppbygga och upprätthålla vaginalhälsan.

Har Smaronia en liknande effekt som Vagifem?

Smaronia är registrerad som en medicinteknisk produkt. Vagifem är liksom Smaronia avsedd för vaginal slemhinneatrofi som uppstår under klimakteriet, men dessutom är Smaronia speciellt utformad för vaginal torrhet och liknande besvär för kvinnor i alla åldrar.

Är det okej att använda Smaronia under graviditeten?

Smaronia anses vara säker att använda under graviditet och amning. Det rekommenderas dock att alla behandlingar som innefattar vaginal insättning under graviditeten utförs i samråd med en läkare eller barnmorska.