Det är viktigt att tvätta snippan och det omgivande området väl, precis som andra delar av kroppen. Det är ett mycket utsatt område t.ex. i samband med blödning, träning och sex.

Detta tillsammans med ämnen i menstruationsblod, svett, saliv och sperma kan irritera underlivet och orsaka obehag om det inte rengörs ordentligt. Du behöver trots detta inte skrubba och gnugga för att tvätta bort orenheter. Det räcker att skölja väl med vatten och använda en mild tvål i underlivet om så önskas, dock ska det aldrig rengöras med vanlig tvål eller sköljas direkt in i slidan. Det räcker att rengöra det yttre området.

Om huden runt snippan har blivit öm, röd, kliande eller man känner annat obehag är det bra att applicera Rosonia-skummet på området i några dagar. Rosonia-skum är ett fuktgivande, mjukt och svalkande skum som används för vanliga obehag och milda könsinfektioner. Vanliga obehag är t.ex. rodnad, irritation, klåda och sveda. Skummet är extremt läkande och återställer frisk hud. Det är bra att applicera skummet efter en dusch, särskilt under perioder då området är utsatt för extra mycket påfrestning t.ex. efter blödning, cykling/spinning, löpning, träning eller sex.

Skummet kommer i en snygg flaska som skakas väl före användning. Sedan appliceras skummet på snippan och området runtomkring efter behov. En omedelbar svalkande effekt uppstår som både lugnar huden och minskar klåda.  Om huden är mycket känslig kan skummet först medföra en lätt brännande känsla, men det bör passera efter ett tag.